צור קשר

    ייעוץ משפטי אישי 24/7

    כסף שחור – פלילי

    המונח כסף שחור צף ועולה לשיח הציבורי בישראל, כאשר בשנים האחרונות ניתן לשמוע אותו יותר ויותר, בעיקר נוכח תהליכים ממשלתיים של מלחמה בהון השחור, שינויים רגולוטוריים בתחום, הלך רוח ציבורי תקיף יותר וכמו כן אפשרויות רלוונטיות להכשרה חוקית של כסף המוגדר "שחור". במשרד עו"ד בועז ראובן אנו מלווים משפטית מקרים מגוונים אשר נחשבים קשורים לכסף שחור.

    בכל כלכלה בעולם קיים "כסף שחור", כאשר הערכות מדברות על כך שהעלות של תחום כלכלי זה למשק הישראלי כולו היא בעשרות רבות של מיליארדי שקלים – הן בכסף שלא נמצא בסטטיסטיקות הכלכליות הרשמיות וכמובן שבכספי מיסים שאינם משולמים.

    מה זה כסף שחור?

    עבור מרבית האנשים, כאשר הם שומעים את המושג כסף שחור עולה להם אסוציאציה שלילית ו"אפלה" לגבי הדרך בה הושג כסף זה או המקורות מהם הכסף הופק. ואכן, במקרים רבים זה יכול להיות תואם למציאות. אך בפועל המונח מתייחס לתחום כלכלי רחב יותר ולא כל המקרים של הון שחור קשורים לפשיעה או למעשים המוגדרים אפלים.

    כסף או הון שחור מתייחס לכסף אשר אינו מדווח כלל לרשויות המס ולגורמים כלכליים אחרים במדינה. בפועל, הכוונה היא ברוב המקרים לכסף מזומן אשר מחליף ידיים בלי כל תיעוד במסמך רשמי וללא דיווח לרשויות המס, עסקאות המבוצעות בין צדדים ללא הפקת מסמכים פיננסים מתאימים וכיוצא באלו. כסף שחור יכול להיות מופק מעסקאות לגיטימיות ומטעמי התחמקות ממס למשל, אך כמובן שישנם לא מעט מקרים בהם הכסף השחור הזה מופק מפעילות פלילית על סוגיה ודרך עסקאות לא חוקיות ו/או מפוקפקות.

    דוגמאות נפוצות של כסף שחור, שלא ממקור של פעילות פלילית, הן למשל:

    • מתן שירותים וקבלת תשלום במזומן ללא הפקת חשבונית או קבלה – נפוץ אצל נותני שירותים.
    • קבלת הכנסות משכ"ד ואי דיווח עליהן לרשויות המס.
    • החזקת כספים בחשבונות בנק בחו"ל ואי דיווח על כך לרשויות המס בישראל.
    • חלק משכר עובד המועבר במזומן וללא דיווח בתלוש משכורת.
    • תשלום במזומן על סחורה כלשהי וללא תיעוד רשמי.

    לתהליך הפלילי והבלתי חוקי של הפיכת כסף שחור ללגיטימי וכזה אשר אינו יפעיל חשדות של גורמי אכיפה ומיסים, קוראים הלבנת הון. הדרכים להלבנת הון רבות, מורכבות ומגוונות, אך זהו כבר נושא אחר לחלוטין. כעת נעמיק לגבי משמעויות משפטיות של כסף שחור ודרכים רשמיות, חוקיות, להכשרת חלק מסוגי ההון השחור בישראל.

    הכשרה חוקית של כסף "שחור"

    אם מקורו של הכסף ה"שחור" לא נובע מפעילות פלילית או עבריינית כלשהי (למשל סחר בסמים, זנות, עבירות ביטחוניות, גניבה וכיוצא באלו), יש מקרים לא מעטים בהם המדינה עצמה מאפשרת להכשיר את הכסף ולהימנע מהליכים פליליים ומשפטיים המתלווים למקרי עבירת מס. אם יש לכם הכנסות לא מדווחות, נכסים בישראל או ובחו"ל שאינם מדווחים לרשויות המס, מתנות כספיות שקיבלתם, כספי ירושה לא מדווחים וכדומה – הליך גילוי מרצון הוא המודל העיקרי להכשרת הכספים והימנעות מהליך פלילי נגדכם.

    משרד עו"ד בועז ראובן מתמחה בליווי משפטי מותאם אישית ומקצועי בתהליכי גילוי מרצון ומאחורינו הצלחות רבות מאוד בתחום, עם לקוחות מרוצים שדיווחו על הכנסות ונכסים, הסדירו את עניינם מול הרשויות, נמנעו מהליך פלילי וקנסות וסיפקו לעצמם ראש שקט לעתיד.

    הליך גילוי מרצון נועד בדיוק למקרים אלו וכדי מצד אחד להגדיל את הכנסות המדינה ממיסים ומצד שני לאפשר לאנשים לסגור חובות מס והיעדר דיווח אמת ללא הליכים פליליים והטלת קנסות כבדים. ניתן לבצע את שלבי הליך גילוי מרצון באופן אנונימי ורק לאחר הגעה להסכמות עם רשות המיסים לגבי חוב המס ואופן תשלומו, האזרח נחשף ומסדיר את הנושא סופית – זהו יתרון אדיר!

    בדרך זו, אנשים המחזיקים בכסף שחור שניתן להכשירו חוקית ורשמית, מדווחים על כל הכנסותיהם ונכסיהם הבלתי מדווחים – מישראל ומחו"ל – משלמים את מס האמת ובכך נסגר העניין רשמית מול המדינה ורשויות המס.

    חשוב לציין כי הימנעות מהליך גילוי מרצון והחזקה של הון שחור יכולה בהחלט להוביל לחקירה כלכלית, להליכים משפטיים קשים וכמו כן לעונשי מאסר בפועל וקנסות כבדים על מעלימי ההכנסות והנכסים. כך שהעננה הפוטנציאלית מעל ראש מי שמחזיק כסף שחור הינה כבדה ומאיימת לכל הדעות.

      דילוג לתוכן