צור קשר

    ייעוץ משפטי אישי 24/7

    עבירות איומים

    לאורך חיינו, ללא מעט אנשים יוצא "לאבד את זה" ולאיים על מישהו בצורה אלימה ולא נעימה, לרוב כך זה גם נגמר, עם תחושות לא נעימות אבל בלי צעדי המשך מעשיים מאף אחד מהצדדים. אבל, במקרים אחרים, הדברים יותר חמורים או יותר יוצאים משליטה ואיום של אדם הופך לתלונה במשטרה, חקירה ואפילו עד כדי הגשת כתב אישום בגין עבירות איומים.

    מה מוגדר איום במסגרת החוק?

    הלכה למעשה, אנשים רבים משתמשים במילים מאיימות כלפי אנשים אחרים, אפילו ללא כוונה אמיתית לפגוע בהם אלא מתוך כעס – אך בפועל במקרים רבים אנשים אלו אינם מודעים בזמן אמת שהם מבצעים עבירה על החוק ומסתכנים בחקירה ותביעה בהקשר לביצוע עבירה פלילית של איומים. לכן חשוב להבהיר ראשית כל מה נחשב איום לפי החוק הישראלי, כאשר בהקשר לאיומים החוק הרלוונטי הוא חוק העונשין וסעיף 192 לחוק, הקובע, בלשון כללית ולא משפטית, כי:

    עבירת איומים נחשבת כל מקרה בו אדם מאיים על אדם אחר, בכל דרך, בפגיעה פיזית בגוף, בחירותו של המאוים, בנכסים, בפרנסתו או בשמו הטוב, מתוך כוונה להפחיד, להקניט או לפגוע. סעיף 192 לחוק העונשין גם קובע כי העונש הפוטנציאלי המירבי על עבירת איומים הוא שלוש שנים מאסר בפועל.

    מהגדרת החוק לאיום המהווה עבירה פלילית, ניתן להבין כי בפועל מקרים רבים מאוד נופלים לתוך הקטגוריה של איומים ויחסית בקלות אפשר להגדיר אמירה או אפילו טקסט אינטרנטי של אדם כמאיימים על אדם אחר, מה שיכול לגרור הגשת תלונה במשטרה, פתיחה בחקירה והגשת כתב אישום פלילי.

    בהקשר למה נחשב איום פלילי ומה לא, חשוב מאוד להבין כי על המתלונן ועל התביעה אין חובת הוכחה שהמאיים התכוון באופן כלשהו לממש את איומיו. בשביל חקירה והרשעה באיומים מספיק להוכיח כי המאיים התכוון ליצור אפקט של הפחדה או הקנטה על המאוים. מכאן שההמלצה הגורפת היא לא לצאת באיומים בשום מצב, בטח לא בתוך סערת רגשות, כי אתם אף פעם לא יודעים כמה רחוק מי שאיימתם עליו ייקח את הנושא והאם יתלונן עליכם במשטרה.

    מה קורה אחרי הגשת תלונה על איומים?

    אם אדם מאיים על אדם אחר ואותו אדם מאוים פונה למשטרה ומגיש תלונה בגין איומים, מתחילה שרשרת תהליכים ואירועים שכאמור מלכתחילה היה מומלץ להימנע מהם. הגשת התלונה גוררת תחילת חקירה, מה שלרוב במהרה יביא לשיחת טלפון מהמשטרה להגיע לתחנה לחקירה. חקירה פלילית, אפילו "רק" על איומים היא עניין לא נעים כלל ואשר יכול לגרום להחמרת ההסתבכות של הנחקר עם המשטרה ובהמשך עם מערכת המשפט.

    אם החקירה מגלה שאכן היו איומים ויש מקום להגיש כתב אישום, חומרי החקירה מועברים לגורמי התביעה בפרקליטות המשטרה ו/או פרקליטות המדינה. כתב אישום פלילי הוא לא עניין של מה בכך ויכולה בהחלט להיות לו השלכה מהותית על המשך חיי הנאשם – כאמור, עד כדי עונש מאסר בפועל של שלוש שנים והכתם של רישום פלילי.

    מכאן, חשוב מאוד ואף קריטי להיעזר בליווי וייצוג של עורך דין פלילי עם ניסיון מעשי מוכח בתיקי איומים, כבר מהשלבים הראשוניים ביותר של החקירה, קל וחומר שבשלבים מאוחרים של הגשת כתב אישום ותחילת הליך פלילי-משפטי.

    עו"ד פלילי לייצוג בתיקי איומים

    משרד עו"ד בועז ראובן הוא משרד המתמחה בראש ובראשונה במקרים פליליים, ובכלל זה בייצוג נחקרים ונאשמים בתיקי עבירות איומים. כדי שלא תגיעו ממצב של אובדן עשתונות רגעי ואיום על מישהו אחר למצב של אישום פלילי ועונש מאסר בפועל, אתם חייבים, מיידית ובהקדם האפשרי, ייצוג מקצועי מותאם אישית ע"י עורך דין פלילי מנוסה.

    עורך הדין יפעל מול ועם גורמי החקירה כדי שלא להגיע למצב של המלצה להגשת כתב אישום ולהסדרת העניין רשמית מחוץ לבית המשפט, עורך הדין ייצג את הנאשם מול בית המשפט וגורמי התביעה ויעשה כל מאמץ לבטל את כתב האישום, להגיע להסדר טיעון או כל פעולה אחרת לטובת האינטרסים ועתידו של הלקוח אותו הוא מייצג בתיק האיומים.

    נקלעתם לתיק עבירות איומים? צרו עכשיו קשר עם משרד עו"ד בועז ראובן ונלווה אתכם בצורה צמודה, חכמה ויצירתית, לאורך כל הדרך.

      דילוג לתוכן