גיוס הון לסטארט-אפ
בשנים האחרונות, אפילו יותר מתמיד, אנו שומעים על ההצלחות האדירות של תעשיית ההייטק הישראלית, לא רק באקזיטים המיוחלים אלא גם בטכנולוגיות חדשות ומרשימות ובהחלט גם בגיוסי הון של חברות startup ישראליות. כדי לחדש ולהביא בשורה בתחומי הטכנולוגיה השונים, צריך כמובן הרבה משאבים כספיים, גם לפיתוח עצמו וגם כדי להשיג כוח אדם איכותי, לכן נושא הגיוס כה מהותי. נסביר היום אודות גיוס הון לסטארט אפ ועל שירותי עו"ד המומחה בגיוסי הון שכאלו.
משרד עו"ד בועז ראובן הוא משרד בוטיק מוביל, עם מומחיות מוכחת בתחומי המיסוי והשווקים הפיננסיים, מה שהופך אותנו לבחירה איכותית וחכמה לתהליכים והיבטים של גיוסי הון לחברות סטארט-אפ.
המשמעות של גיוס הון לסטארט אפ שלכם
אחרי שחשבתם על רעיון מקורי ומעולה וכנראה גם התחלתם לפתח אותו בעצמכם עם צוות קטן ואיכותי של מייסדים, אם הרעיון שלכם מצליח להמריא מעל הקרקע התחרותית והמורכבת, אתם ככל הנראה תצטרכו עוד כסף כדי להמשיך לפתח ולצמוח. לשם כך בדיוק נועד התהליך של גיוס הון ל- startup. אך צריך להבין מה המשמעות של גיוסי הון שכאלו וגם מהם סוגי הגיוסים הזמינים לכם כיזמים.
ראשית, באופן כללי גיוס הון משמעותו הכנסת משקיעים למיזם שלכם, כאשר אלו יצטרפו אליכם ויסכנו את כספם או את כספי המשקיעים שלהם גם אם הרעיון שלכם נראה להם בעל פוטנציאל איכותי ואם הם יתחברו אליכם כיזמים, אך גם תמורת פוטנציאל הרווח העתידי בסטארט-אפ שלכם כמובן. זה אומר שמרגע שמתחילים לגייס הון, היזמים המייסדים מתחילים גם לדלל את האחזקות שלהם במיזם, כאשר כל גורם משקיע המשתתף בגיוס מקבל נתח מסוים במיזם. כלל אצבע הוא שככל שאתם מגייסים יותר הון, כך האחוזים שלכם במיזם שהקמתם יצטמצמו, זה לאו דווקא רע כמובן וזה חלק מהתחום הזה, אך חשוב להבין בדיוק מה זה אומר לעכשיו וגם לעתיד.
מבחינת סוגי גיוסי הון לסטארטאפים, אלו מתחלקים לרוב לתזמון ההשקעה במיזם ולשלב בו נמצא הסטארט-אפ עצמו. גיוס הון לסטארט-אפ מתחיל בשלב ה-SEED כשהרעיון הוא ממש בתחילתו, ממשיך לסבבי גיוס מלאים ראשון ושני, יכול להתקדם לשלב גיוס Mezzanine לאחר שהמיזם כבר גדול ומאוזן יחסית ויכול להגיע כמובן עד להנפקה ציבורית או לאקזיט בו נמכרות רוב המניות לגוף גדול כלשהו.
ליווי משפטי לסבבי גיוס הון לסטארט-אפ
בפיתוח וצמיחה איכותית של סטארט-אפ חשוב רעיון מעולה וחדשני, צוות מצוין, כימיה טובה בין היזמים והעובדים וכמובן כסף שמאפשר את כל הפיתוח, החדשנות והצמיחה הללו בשוק שלרוב הוא מאוד תחרותי. אך בתור יזמים ומנהלים, לא פחות חשוב גם שתהיו מכוסים ותעבדו נכון בכל הנוגע לגיוסי ההון ולדילולי האחזקות, זאת באמצעות ליווי משפטי חכם, אפקטיבי ומותאם אישית.
גיוס הון לסטארט-אפ מחייב גם אלמנטים משפטיים, הן לצד היזמים והן לצד המשקיעים המכניסים למיזם כסף חיצוני, זאת כדי לשמור על האינטרסים של כל צד ולבצע את תהליך הגיוס באופן יעיל, נכון וכמובן גם חוקי ורשמי.
הליווי המשפטי בתהליכי גיוס הון לסטארט-אפ יכול למשל לשמור על זכויות הניהול שלכם כיזמים על הפרויקט והמיזם, יכול לוודא שהזכויות שלכם נשמרות גם לאחר דילול אחזקות משמעותי ובנוסף מטפל בחוזי הגיוס וברשמיות המסודרת של כל התהליך החשוב ולעיתים המורכב והעדין הזה, בנושאי קניין רוחני, תקנון חברה וכן הלאה.
לא אחת עורך דין מומחה בגיוס הון לסטארט-אפ יכול לסייע גם בחיבור יזמים עם משקיעים המתאימים להם ולמיזם שלהם וכמו כן לסייע בתכנון היקף ההשקעה הנדרש למיזם ושאר אלמנטים טכניים ופיננסיים חשובים. עורך דין עבור גיוס הון לסטארט-אפ צריך אם כך גם להבין משפטית בתחום הנישתי של סטארטאפים וגיוסי הון אך גם להיות בעל הבנה מקיפה של ההיבטים העסקיים של הנושא.