צור קשר

    ייעוץ משפטי אישי 24/7

    השגות שומה

    רשות המיסים בישראל קובעת לנישומים השונים שומות מס שנתיות ותקופתיות, בהתאם לפעילות כלכלית ולפרמטרים רלוונטיים נוספים. ברוב המקרים, שומת המס נקבעת לפי מסמכים ונתונים שהגיש הנישום עצמו וכך שני הצדדים מגיעים ל"הסכמה" לגבי מהות הפעילות הכלכלית והרווחים ואי לכך כמה מס יש לשלם. אך ישנם מקרים בהם פקיד השומה או גופי מיסוי שונים יקבעו שומה על פי שיקול דעתם ושלא לפי השומה העצמית של הנישום, מה שיוצר לא אחת קונפליקט בין הצדדים ומעלה את השאלה האם ואיך מערערים על החלטת השומה.

    כאן נכנסים לתמונה תהליכי השגות שומה, שמשרד עו"ד בועז ראובן מתמחה בניהול מוצלח שלהם מול כל הגורמים הרלוונטיים.

    שירותי המשרד בתהליכי הגשת השגות שומה וערעורים בתיקי מס

    • ייצוג לקוחות בהליכי השגות שומה מול רשויות המס השונות.
    • מתן חוות דעת מקצועיות ומפורטות בסוגיות השגות שומה.
    • בירור מלא של העובדות והנתונים כדי להגיע לתהליך השגת שומה או ערעור לגבי מיסוי באופן הטוב ביותר מבחינת הנישום.

    מהי שומה ומתי ניתן להגיש השגות שומה?

    שומה היא מילה נרדפת למילה אומדן, הערכה. לרוב בהקשר של רשויות המס מדובר על הערכת נכסיו או הכנסותיו של אזרח עצמאי או שכיר אשר מבקש או נדרש לקבל אומדן/אישור על גובה הכנסותיו, למשל כדי לקבוע כמה מס עליו לשלם על אותם נכסים או אותן הכנסות. בהקשר לעניינו כאן במאמר ובמשרד עו"ד בועז ראובן מומחה לדיני מיסים, שומה ניתנת גם בהקשר של מס הכנסה עבור הכנסות לשנת מס מסוימת וגם בהקשר של מקרקעין על ידי מנהל מקרקעי ישראל.

    במקרים מסוימים, אנו רואים כי הדו"ח אשר הוגש לנו עבור השומה אינו תואם את מה שאנחנו יודעים בפועל. אם מדובר על שומת מס הכנסה לשנת מס מסוימת ואנחנו רואים כי יש חוסר התאמה בין מה שאנו יודעים שהרווחנו לבין מה שאנו רואים על הנייר הרשמי של רשות המיסים, ישנה בעיה. בנוסף, אם אנחנו רוצים שומה על מקרקעין וצריכים אומדן של הנכס על מנת לדעת כמה מס יש לשלם עליו,  השומה עלולה לצאת על סכום שנדמה לנו כי אינו תואם את שווי הנכס בפועל.

    במקרים כאלו אנחנו יכולים להגיש השגות על שומה. מדובר בתהליך של ערעורים לוועדות השגה מיוחדות שיש להגישם תחת נהלים מסוימים ומסגרת זמנים מוגדרת. מדובר על תהליך לא פשוט שרצוי מאוד כי ייעשה על ידי מקצוענים בתחום מבחינת התמודדות מול שלל הניירת הנדרשת, הנתונים שיש לאתר ולהעביר והתנהלות כוללת ומול רשויות המסים או המקרקעין.

    נדגיש נקודה חשובה לגבי האפשרות להגיש השגת שומה וההבדל בין הליך זה להליך ערעור משפטי על החלטת רשות המיסים. במקרים בהם מס הכנסה או מע"מ קבעו שומה לנישום, על דעת עצמם ולפי הנתונים הקיימים ודעתם כי הדיווח שהעביר הנישום אינו תקין, ואותו נישום סבור כי הקביעה שגויה – ניתן להגיש בקשה להשגה על השומה. הגורמים המתאימים בגוף המיסוי הרלוונטי דנים בהשגה שהוגשה ומחליטים האם להשאיר את השומה כמות שנקבעה, להקטין אותה או להגדיל אותה.

    רק לאחר שהתהליך של השגות שומה נדחה או לא הסתיים לשביעות רצונו של הנישום, אפשר לעבוד לשלב הבא שהוא  ערעור לבית משפט בגין קביעת שומה לא נכונה. תהליך הערעור דומה לתהליך ההשגה, אך הוא מתנהל מול בית משפט וכולל היבטים שונים נוספים, שכמובן מצריכים גם הם ליווי משפטי מקצועי ממומחים בתחום.

    אני אמור להגיש השגות שומה בעצמי?

    התשובה היא חד משמעית – לא! משרד עו"ד בועז ראובן יכול וצריך לייצג גם אתכם בהליך זה מול רשויות המסים, במקצועיות ואמינות לכל אורך הדרך ועד להשגת התוצאה הרצויה מבחינתכם.

      דילוג לתוכן