הסכם תיווך גיוסי הון
בעולם העסקי, החל במיזמי הייטק חדשניים ועד יוזמות עסקיות יותר "מסורתיות", לא אחת יש צורך לגייס הון חיצוני כדי לבצע מהלכים עסקיים מסוימים, כמו פיתוח, שכירת כוח אדם, השכרת מקום, שיווק, רישום פטנטים וכיוצא באלו. במקרים רבים מאוד, כדי להשיג את גיוס ההון הנדרש, יזמים ועסקים פונים למתווכים המתמחים בדיוק בתחום זה, אשר נקראים לעיתים Finders. התקשרות עם גורם מתווך שכזה, מצריכה הכנה משפטית מתאימה בדמות הסכם תיווך גיוסי הון.
משרד עו"ד בועז ראובן הינו משרד בוטיק מנוסה מאוד בשוקי ההון ובפעילויות גיוסי הון למיזמים עסקיים מגוונים, כולל הכנה, ייצוג וחתימה על הסכמי תיווך גיוסי הון מול פיינדרים וגורמים מתווכים רלוונטיים.
מתווך עסקי שמקרב אתכם יותר להון הדרוש למיזם שלכם
גיוסי הון בהחלט יכולים להיות נושא מורכב, עבור כל סוג עסק הזקוק לכך, כאשר לא אחת יש קושי מובנה לגייס כספים ואשראי מהגורמים ה"סטנדרטיים" כמו בנקים או שפשוט יש היגיון עסקי ופיננסי רב יותר בגיוס מקרנות השקעה, משקיעים פרטיים וכדומה. כדי לאפשר ליזמים עסקיים – בכל תחום – גיוס יעיל וחכם יותר וגישה טובה יותר למשקיעים ואפשרויות הזרמת הון למיזם, קיימים מתווכים עסקיים אשר מתמחים בתחום עסקי-פיננסי זה.
מתווך עסקי המסייע למיזמים עסקיים בגיוסי הון לרוב מגיע מהתחום ומציע רשת ענפה של קשרים ויכולות, כל אלו מאפשרים לו או לה לאתר עבור המיזם שלכם הון פנוי ונגיש להשקעה, בתנאים הנכונים והטובים עבורכם. מתווך איכותי יקצר משמעותית את תהליך גיוס ההון, יאתר הזדמנויות טובות וכדאיות עבור המיזם שלכם ובהחלט יוכל לפתוח עבורכם אפשרויות גיוס, השקעה ושיתופי פעולה שאחרת לא הייתם מודעים או חשופים להן.
כמובן שמכיוון שמדובר על גיוס הון, לא אחת בסכומים גבוהים מאוד ועם הסכמי השקעה הכוללים הקצאת מניות ושאר אלמנטים פוטנציאליים, חשוב גם מול המתווך שהכל יהיה מסודר ורשמי, דרך הסכם תיווך גיוס הון שאתם כיזמים חותמים מולו, עם ליווי וייצוג הדוק ומותאם אישית של עורך דין המתמחה בתחום זה בדיוק כמובן.
הסכם תיווך גיוס הון / הסכם פיינדר
הסכם תיווך גיוסי הון נקרא לא אחת גם הסכם פיינדר, פועל יוצא של כך שמתווכים עסקיים המסייעים בגיוסי הון לעסקים נקראים כאמור פיינדרים. המונח פיינדר מגיע מאנגלית כמובן וקיים כי מתווכים אלו עוזרים למצוא (To Find) ליזמים כסף זמין להשקעה וגיוס הון.
כדי למנוע אי נעימויות, מורכבויות משפטיות ופיננסיות בהמשך הדרך ושאר צרות שניתן להיקלע אליהן בהתנהלות לא נכונה, קריטי לחתום מול הפיינדר שלכם על הסכם תיווך גיוס הון, הנערך ונחתם באמצעות עו"ד מומחה להסכמי פיינדר.
המרכיבים העיקריים של הסכם תיווך גיוסי הון
- מה כוללים שירותי התיווך: פירוט מדוקדק ומובן של שירותי התיווך שאותו מתווך יספק למיזם שלכם, מה שירותים אלו כוללים ומה אינם כוללים. למשל איתור משקיעים ומקורות הון רלוונטיים אך ללא ניהול מו"מ מטעמכם ושאר היבטים ומגבלות. כמו כן יש להגדיר האם שירותי המתווך למיזם הם בבלעדיות או האם ישנם עוד מתווכים.
- הגדרת משקיעים מקורות גיוס הון רלוונטיים: מומלץ לאשר מראש, בתוך הסכם תיווך גיוס הון, מהם אפיקי הגיוס הרלוונטיים והמאושרים מבחינתכם, כדי שהמתווך לא יפנה לגורמים שאתם לא מעוניינים לגייס מהם הון. לרוב זה נעשה בנספח להסכם, כך שניתן להוסיף עוד משקיעים ומקורות.
- הגדרת אופן התשלום למתווך: כמובן שהסכם תיווך גיוסי הון צריך לכלול פירוט לגבי אופן תשלום העמלות למתווך, למשל כאחוז משווי ההשקעה המגויסת. פירוט התקבולים של המתווך עבור שירותיו חייב להיות מעמיק, מדויק וצופה מקרים ותגובות, כדי למנוע מחלוקות בהמשך וכדי שהכל יהיה ברור לכל הצדדים מראש – איך, כמה ולמה המתווך מקבל כסף שמגיע לו ומתי לא מגיע לו תגמול, בין היתר.
כמו כן, הסכם תיווך גיוסי הון כולל פירוט תקופת ההתקשרות בין הצדדים, עילות ומקרים לביטול ההתקשרות ועוד מכלול היבטים ואלמנטים משפטיים חשובים, המיועדים להסדיר את ההתקשרות עם הפיינדר ולהגן על האינטרסים שלכם כיזמים עסקיים.