צור קשר

    ייעוץ משפטי אישי 24/7

    רכישת מטבע ביטקוין: כך זה קורה

    בישראל פועלת אחת מקהילות הביטקוין ומטבעות הקריפטו הגדולות בעולם בהתחשב בגודל המדינה והאוכלוסייה, וככל ששומעים יותר על המטבע הדיגיטלי המוביל והמרתק הזה ועל עליות השערים ה"מטורפות" שהוא מציג, יותר ויותר אנשים מעוניינים להיכנס להשקעה בביטקוין ובמטבעות דיגיטליים אחרים. אך מעבר להיבטים הטכניים והמורכבויות השונות של אופן פעולת הביטקוין, רבים מאותם משקיעים חדשים שואלים את עצמם ראשית כל איך בכלל רוכשים ביטקוין ומה הדרך הבטוחה לבצע רכישה שכזו. לצד מגוון שירותים משפטיים וסיוע במיסוי ביטקוין שהמשרד מספק, הכנו עבורכם מדריך תמציתי לתהליך רכישת מטבע ביטקוין

    כפי שכנראה הבנתם כבר, הביטקוין הוא מטבע דיגיטלי קריפטוגרפי ומבוזר – כאשר המשמעות של כל המילים הללו היא שלא מדובר על מטבע רגיל (מבחינת רשות המיסים ומדינת ישראל כלל לא מדובר על מטבע אלא על נכס פיננסי, מכאן היבטי המיסוי על רווחי ביטקוין…). הביטקוין פועל בטכנולוגית בלוקצ'יין ובאופן שהוא לחלוטין מבוזר, ללא כל שליטה של ממשלה, בנק מרכזי או כל גוף פיננסי אחר. הביטקוין הוא יחידת ערך דיגיטלית ואפשר כמובן לרכוש גם פחות מיחידה שלמה של הביטקוין – נצא לדרך ונסביר איך לרכוש ביטקוין. 

    עדיף לקנות ביטקוין בארץ ולא בחו"ל

    ראשית כל, יש המון אפשרויות לרכישת ביטקוין ברחבי האינטרנט ובעולם, רבות מאפשרויות אלו לגיטימיות, מוכרות ובטוחות לגמרי. אבל, עבור ישראלים המלצה היא לרכוש את הביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים דרך השחקנים הפעילים מישראל ובישראל. רכישת ביטקוין דרך גורם מחו"ל אפשרית, אך פחות כדאית כי היא מתלווה בתשלום עמלות נוספות, עלויות המרת מטבע ומיני בירוקרטיות. 

    ובהקשר לרכישת ביטקוין מהחברות הפעילות והמוכרות בשוק הישראלי, חשוב מאוד לבצע קנייה רק דרך אותן חברות מוכרות, אשר פועלות עם ותק מכובד והן בעלות מוניטין של אמינות ובטיחות הן מצד גורמי מקצוע והן מטעם קהילת הביטקוין בישראל. 

    ממי רוכשים ביטקוין בישראל?

    בישראל פועלות הלכה למעשה רק שתי חברות מוכרות המציעות קנייה (ומכירה) של ביטקוין – זאת באופן בטוח, אמין ומקצועי ועם "חותמת כשרות" של קהילת הביטקוין הישראלית. כל אחת משתי חברות אלו מפעילה מודל עסקי ומודל קנייה/מכירה שונה, מה שמאפשר לכם לבחור מה הכי מתאים עבורכם. 

    • ביטס אוף גולד: חברה הפועלת כחלפנית ביטקוין (change) ומטבעות דיגיטליים אחרים. מודל פעולה פשוט וישיר, דומה במהותו לרכישת דולרים בתמורה לשקלים לפי שער מוגדר ועמלת פעולה מוגדרת מראש. החברה פועלת באתר האינטרנט שלה וגם מאפשרת רכישת ביטקוין בהעברה בנקאית, כרטיס אשראי ומזומן במשרדים הראשיים. כמו כן ביטס אוף גולד מפעילה כספומט ביטקוין ב"שגרירות" הביטקוין בתל אביב.  
    • Bit2C: חברה המפעילה זירת מסחר לביטקוין ומטבעות דיגיטליים נוספים, מחברת בין קונים למוכרים ומפעילה מערכי תמחור של היצוע וביקוש. רכישת ביטקוין בזירת מסחר כמו ביטוסי מצריכה הבנה יותר מעמיקה של מנגנון הביטקוין ומודל זה מתאים יותר למשקיעי קריפטו מנוסים יותר. כדי לקנות או למכור מטבעות דיגיטליים בזירת מסחר יש להפקיד כסף לחשבון מסחר ייעודי בפלטפורמה – במטבע דיגיטלי או בשקלים, בהתאם לסוג הפעולה המבוקשת. 

    מבחינת עמלות, לכל מודל רכישה יש עלויות של עמלות, כאשר אצל חלפן העמלה תהיה לרוב גבוהה יותר מאשר בזירת מסחר – אך הרכישה אצל חלפן פשוטה יותר עבור שחקנים חדשים. 

    ארנק דיגיטלי – תנאי קריטי לרכישת ביטקוין ושמירה עליו

    כדי לרכוש ביטקוין אתם חייבים פתרון מתאים של ארנק דיגיטלי למטבעות דיגיטליים. זהו נושא חשוב מאוד, לא פחות מאשר ממי ואיך קונים את הביטקוין מלכתחילה. חשוב לשמור את הביטקוין שלכם בארנק דיגיטלי פרטי שנמצא אצלכם ובשליטתכם ולא בבורסות או אתרי שמירת מטבעות דיגיטליים למיניהם (ארנק דיגיטלי פרטי יותר בטוח). אחרי רכישת הביטקוין, היחידות שרכשתם מועברים לארנק הדיגיטלי שרכשתם – כאשר יש גרסאות על מחשב אישי/נייד, גרסאות למכשירי מובייל, גרסאות על אמצעי אחסון דיגיטלי חיצוני וכיוצא באלו. חשוב במיוחד לבצע גיבוי לארנק הדיגיטלי שלכם לפני ביצוע כל פעולה! 

    נושא הארנק הדיגיטלי הוא מהותי וחשוב ביותר, לכן חשוב שתלמדו את הנושא, תכירו את האפשרויות שלכם ובאלו פתרונות מומלץ להשתמש וכיצד לעשות זאת. 

    נקודות חשובות לרכישת ביטקוין

    • ברכישת ביטקוין מגורם מקצועי ומוכר, יש חובת זיהוי של הלקוח מבחינת רגולציה. זה כולל רישום עם פרטים אישיים מלאים והעברת סריקת תעודה מזהה. 
    • לא מומלץ לרכוש ביטקוין במזומן מאנשים פרטיים ולא דרך החברות המוכרות – אלמנט סיכון מהותי, במיוחד למתחילים.
    • רכישת ביטקוין בישראל היא חוקית לגמרי והתחום כולו מוכר ויחסית מוסדר למרות היותו חדש ועדיין מורכב לעיכול עבור רשויות המדינה השונות.
    • רווחים ממסחר בביטקוין חייבים בדיווח לרשות המיסים והם חייבים בתשלום מס רווח הון בשיעור כללי של 25% (או לעיתים תשלום מס שולי). 

     

      דילוג לתוכן