צור קשר

    ייעוץ משפטי אישי 24/7

    עבירות באינטרנט

    עם המעבר של יותר ויותר היבטים בחיים האישיים והמקצועיים של כולנו למרחבים הדיגיטליים ברשת, מן הסתם גם נושא הפשיעה וביציע עבירות רשת למיניהן, מתפתח והופך ליותר ויותר משמעותי בעולם המשפט. עבירות באינטרנט, עבירות סייבר, עבירות מחשב, שמות שונים לאותו תחום משפטי-חוקי מודרני ודינמי, נסביר אודות הנושא והיבטים חשובים ומשפטיים של תיקי עבירות אינטרנט וסייבר. 

    משרד עו"ד בועז ראובן מתמחה במשפט פלילי, מיסוי, שוק ההון ומשפט בינלאומי. למשרד ולעו"ד ראובן בפרט, ניסיון עשיר ומוכח בניהול תיקי עבירות אינטרנט, עבירות סייבר ועבירות מחשב, בישראל ובחו"ל.

    ההגדרה של עבירות באינטרנט

    ראשית כל, חשוב להבהיר מהן בכלל עבירות מהסוג הזה. מבחינת החוק והאופן בו רשויות החקירה, האכיפה והמשפט רואות את התחום היחסית חדש הזה של פשיעה ועבירות במרחב הציבורי, האישי והמסחרי. עבירות אינטרנט, סייבר ומחשב הן, במהותן ועל פי רוב, עבירות פליליות לפי ספר החוקים של ישראל (או של מדינה זרה במקרי עבירות אינטרנט בחו"ל), אשר מתרחשות ומבוצעות בתוך הרשת, על שלל גווניה והאפשרויות שבמרחב הדיגיטלי הזה. 

    מבחינה אחת, עבירות אינטרנט וסייבר הן עבירות פליליות "רגילות" אשר נחשבות עבירות גם ללא מעורבות של מחשב או אמצעים דיגיטליים, אך מבחינה שניה אלו עבירות שכל מהותן היא הביצוע והיישום דרך המרחב האינטרנטי. כך שבמקרים לא מעטים, בפשיעת אינטרנט וסייבר, מעורב תחכום רב יותר ושימוש במערכות טכנולוגיות חדישות כדי לבצע את העבירות. 

    סוגים של עבירות אינטרנט

    כפי שהמרחב הדיגיטלי רחב, עצום ומקיף למעשה אינסוף אפשרויות, אתרים ופלטפורמות, כך גם נושא העבירות באינטרנט הוא נרחב מאוד מבחינת היקפים, סוגי עבירות ואפשרויות. ככל שיותר ויותר אלמנטים בחיים, בכלכלה ובעולם עוברים לדיגיטל, כך מבוצעות יותר עבירות במרחב הדיגיטלי – במסחר, פיננסים, במרחב הבינאישי וכן הלאה. 

    סוגים מרכזיים ונפוצים של עבירות אינטרנט וסייבר כוללים למשל את הדוגמאות הכלליות הבאות:

    • עבירות מין ברשת – עבירות המתבטאות בשלל היבטים וצורות, למשל כאשר המרחב האינטרנטי הוא הפלטפורמה ליצירת קשר מיני לא חוקי שממשיך בעולם האמיתי, כאשר עבירות המין מבוצעות גם דרך המרחב האינטרנטי וגם במרחב הפיזי-אמיתי וכאשר כל עבירות המין מבוצעת דרך אמצעים דיגיטליים-אינטרנטיים. 
    • עבירות מרמה והונאה  – להשגת כספים, פרטים אישיים ושאר מידע ואלמנטים באמצעים דיגיטליים לא חוקיים.
    • גניבת סייבר – גניבת כסף, מידע, פרטים אישיים/פיננסיים, זהויות, וכיוצא באלו דרך פריצה דיגיטלית למערכות טכנולוגיות.
    • פריצה לא חוקית למערכות מידע, מערכות טכנולוגיות וכיוצא באלו, דרך שימוש במחשבים. מה שנקרא גם "האקינג". 
    • עבירות הלבנת הון ומימון טרור המבוצעות באופן דיגיטלי דרך אמצעים טכנולוגיים. 
    • עבירות הימורים – למשל הפעלה את פלטפורמת הימורים לא חוקית או השתתפות לא חוקית בפעילות הימורים אינטרנטית. 
    • הפצה אינטרנטית או דיגיטלית של תכנים לא חוקיים – תוכנות פרוצות/גנובות, תכנים המוגנים בזכויות יוצרים, חומרים עסקיים סודיים וכן הלאה.

    ויש עוד דוגמאות, כולל עבירות חדשות שצצות כל הזמן, לביצוע פשעים ועבירות אינטרנט וסייבר, כאשר כפי שהטכנולוגיה מתקדמת, כך גם רעיונות ואפשרויות לבצע עבירות שונות, שכולן או חלקן מבוצעות ברחבי הרשת ו/או באמצעות מכשירים המחוברים אליה.

    עורך דין לעבירה באינטרנט

    כל תחום משפטי מצריך ליווי של עורך דין המתמחה באותו תחום ספציפי, קל וחומר כאשר מדובר על תחום חדשני, מתקדם ומאוד דינמי מבחינת התפתחויות, טכנולוגיות, רגולציה, תקדימים וכיוצא באלו כמו התחום של פשיעת סייבר ועבירות אינטרנט. 

    בין אם אתם נחקרים או מואשמים בביצוע עבירות באינטרנט ובין אם אתם הצד הנפגע לעבירות סייבר ומחשב כאלו, ליווי של התיק ע"י עו"ד עבירות אינטרנט וסייבר יעזור לכם משמעותית ויקדם את האינטרסים שלכם למול כל הגורמים המעורבים בתהליך ובתיק. 

      דילוג לתוכן