צור קשר

    ייעוץ משפטי אישי 24/7

    תהליך הקמת חברה באירופה

    פתיחת חברה באירופה יכולה להיות אחת ההחלטות העסקיות הכי חכמות ומשתלמות שתבצעו, אך קריטי לבצע תהליך הקמת חברה  באירופה בצורה נכונה וחכמה, עם הבנה מעמיקה של התנאים במדינה בה תפתחו את החברה ושל השווקים האירופיים וכמו כן עם תשומת לב קפדנית לפרטים. בין אם לצרכי ניהול פעילות עסקית ופיננסית בשווקי יעד אירופאיים ובין אם לצרכי רישום חברת offshore ביעד אירופי אטרקטיבי, האפשרויות היום להקמת חברות באירופה רחבות ומספקות הזדמנויות ליזמים ועסקים ישראלים, נסביר אודות התהליך.

    משרד עו"ד בועז ראובן מתמחה במיסוי, משפט כלכלי ותחומים משפטיים נוספים, עם ניסיון עשיר בליווי לקוחות הן בישראל והן בשווקים גלובליים, בדגש על שירותים משפטיים לישראלים המנהלים פעילויות עסקיות באירופה.

    יעדים שונים עם הגדרות בנקאות ורגולציה שונות

    אירופה היא יבשת גדולה המורכבת ממדינות רבות ושונות מאוד זו מזו, כולל כמובן בתוך האיחוד האירופי עצמו. לכן מן הסתם בתוך היבשת והמדינות השונות המרכיבות אותה יש יעדים שונים ורלוונטיים להקמת חברה, כאשר בכל מדינה יש הגדרות בנקאיות ורגולטוריות שונות. חלק מהמדינות יותר פתוחות ומזמינות יזמים בינלאומיים והקמת חברות על ידי מי שאינם תושבים או אזרחים וחלק מחמירות ומציעות תנאים פחות אטרקטיביים ליזמים המבקשים להקים בשטחן חברות זרות.

    כך, אלא אם אתם מקימים חברה כדי לפעול פרטנית וספציפית במדינה אירופית מסוימת, צריך לבחון לעומק ובצורה מקצועית היכן תקימו את החברה שלכם – מתוך שיקולים של דרישות רגולטוריות ופיננסיות, הטבות מס שאפשר לנצל, אפיקי פעילות פיננסית ועסקית אפשריים מאותה מדינת יעד וכיוצא באלו.

    כך למשל עסק עם פעילות קמעונאית ממוקדת לגרמניה ירצה באופן טבעי להקים חברה בגרמניה, אך עסק עם פעילות חוצת מדינות באירופה או אשר רוצה "פשוט" ליהנות מהטבות מס ואפשרויות חדירה לשווקים חדשים כנראה יעדיף להקים חברה במדינה יותר מזמינה ומקלה. יעדים אירופיים פופולאריים להקמת חברות offshore וחברות לפעילות עסקית מקומית באירופה כוללים למשל את קפריסין, מלטה, הולנד, מדינות מרכז ומזרח אירופה כמו פולין, הונגריה וצ'כיה וגם יעדים שכיום אינם באיחוד האירופי באופן מלא אך בהחלט באירופה כמו גיברלטר, איי התעלה הבריטיים או שווייץ.

    אי אפשר להדגיש יתר על המידה כמה חשוב להתאים את המיקום של הקמת חברה באירופה ואת מיקום חשבון הבנק לסוג, מהות ותחום העיסוק של החברה שלכם. לפרטים אלו השלכות מהותיות מבחינת רגולציה, מיסוי, בירוקרטיה והיבטים משפטיים שונים.

    דוגמאות לדרישות רגולטוריות המשתנות בין מדינות אירופיות שונות לחברות זרות:

    • דרישה או היעדר דרישה להון התחלתי מוכח
    • שיעורי מיסוי על חברות זרות הרשומות באותו היעד – על רווחים, הכנסות, הכנסות כלליות או רק הכנסות מאותה מדינה וכו'.
    • דרישות רגולטוריות מבעלי המניות הרשומים של החברה.
    • דרישות לגבי דירקטורים רשומים בחברה – למשל חובת אזרחות מקומית או של מדינת EU של דירקטורים או פטור מחובה זו.
    • חובת קיום חשבון בנק מקומי במדינה בה פותחים את החברה.
    • האם אפשר להקים חברת offshore או רק חברה שפעילה עסקית ופיננסית גם במדינה בה נפתח החשבון.

    ויש עוד היבטים שונים ודרישות פרטניות במדינות שונות בהקשר לתהליך הקמת חברה באירופה. כך שבהחלט לא מדובר על החלטה של מה בכך ומהותי לבצע את התהליך בצורה מסודרת ומושכלת. נציין כי בעוד שיש בהחלט אפשרויות טובות להקמת חברות באירופה תוך קבלת הטבות מס משמעותיות, המושג של "מקלט מס" כפי שהיה מוכר בשנים עברו, כבר די חלף מהעולם כי מדינות ומוסדות פיננסיים מעבירים וחולקים מידע בצורה מקיפה הרבה יותר מבעבר.

    מה התהליך עצמו כולל?

    כאמור, רישום חברה באירופה הוא תהליך המשתנה בין מדינה למדינה וגם בין מדינות האיחוד האירופי למדינות ביבשת שאינן חברות מלאות באיחוד. כך שיש מדינות עם דרישות רגולציה מאוד מחמירות וסבוכות כדי להקים חברות ע"י יזמים זרים (ישראלים למשל) בעוד שיש מדינות המציעות תהליך פשוט ומהיר מאוד.

    באופן כללי, צריך לציין ולהוכיח את בעלות בעלי המניות בחברה ולספק פרטים ומסמכים אישיים ומזהים לגביהם, צריך להגדיר ולצרף מסמכים של דירקטורים מוגדרים בחברה, להגדיר את סוג החברה ומהות פעילותה העסקית, להציג חשבון בנק מקומי באותה מדינה או במדינה רלוונטית אחרת, להציג הון התחלתי נדרש אם יש כזו דרישה והצגת מסמכים משפטיים נוספים. כמובן שיש מדינות בהן התהליך סבוך ובירוקרטי יותר.

    לאחר הקמת חברה באירופה, אפשר למשל לקבל מספר VAT (מע"מ) לפעילות עסקית ביבשת, למתג את עצמכם כחברה אירופאית, ליהנות מהטבות מס אירופיות על פעילויות עסקיות באירופה ואפילו לקבל מענקים והטבות שונות ממוסדות רשמיים של המדינה או של האיחוד האירופי. בתור ישראלים עדיין תצטרכו לדווח כמובן על הכנסות המגיעות אליכם מהחברות הזרות שלכם – כך שיש לשים לב גם לנושא אמנות מס בינלאומיות בעת תהליך הקמת חברה באירופה.

      דילוג לתוכן